Soğuk yaz çorbası

Kesme hamurdan soğuk, lezzetli ve serinletici bir yaz çorbası


    Daha önceden hazırladığımız kesme hamurlarımızı makarna haşlar gibi haşlayıp, soğuttuktan sonra, koyu ayran kıvamına getirdiğimiz karışıma katıyoruz, içine 2-3 diş dövülmüş sarımsak ilave edip buzdolabında soğuttuktan sonra sıcak havalarda serin serin yiyoruz. İsteyen kesme hamur yerine kuskus da kullanabilir.



İsterseniz üzerine taze nane veya dereotu koyabilirsiniz.

Zeytinli domates salata

   Ben salatalara sürekli bir şeyler katmayı çok severim. Mesela mısır, sarımsak, nar ekşisi, semiz otu, soğan yerine pırasa buda zeytinli salatam.


3 orta boy domates
2 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1 küçük soğan
4-5 adet zeytin
limon, zeytinyağı, tuz 

Zeytinyağlı biber dolma

   Bu sıcak günlerde serin bir yemek olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Zeytinyağlı biber dolma bu tariflerden biri.


Malzemeler:
 10-12 dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2-3 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı (tepeleme) kuru nane
1 silme çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
İsteğe göre çeşitli bahatratlar
Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı ve Tuz

Pişirme için malzemeler:
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

   Dolma içi için, soğanı ince ince doğrayın. Pirinçleri beyaz su akmayana kadar iyice yıkayın. Kuş üzümlerine kaynar su ekleyin ve yumuşamasını bekleyin. Bir kere de yıkayın.
Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca içine dolmalık fıstıkları ekleyin, pembeleşmeye yakın soğanları ilave edip kavurun. Ardından pirinci, baharatları, kuş üzümünü ve suyunu ekleyip bir karıştırın, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ağza hafif tıkır tıkır gelen, baharatlı bir pilav elde etmiş olduk.
Dolmalık biberlerin içlerini, fazla sıkı olmayacak şekilde harçla doldurun. Kapak olarak, domates parçaları kullananın. Dolmaları dik bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pişirme suyu olarak, kaynar su ve zeytinyağı karışımını dökün. Üzerine dolma taşını koyun( yada tabak) Sık sık suyunu kontrol ederek, pişirin. 

Zencefilli pirinç pilavı

     Pirinç pilavını zencefilli denediniz mi? Bağışıklık sistemini geliştiren hastalıklara karşı bizi koruyan zencefili zaman zaman yemeklerde de kullanıyorum. Şu zamana kadar pilavda hiç denememiştim bu tarifim bir ilk oldu.


Malzemeler ve Yapılışı:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı (silme) toz zencefil
Arpa şehriye, tuz ve tereyağı

Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra, tereyağında arpa şehriyeyi kavuruyoruz. Üzerine suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edip kavurmaya devam ettikten sonra tavuk suyu, zencefil ve tuz ilave edip karıştırıyoruz, ardından pişmeye ve demlemeye bırakıyoruz. 


Eski penye ile parmak arası terlik süsleme

   Eski penye tişörtlerle eski parmak arası terliklerimi süsledim. Çizgili penye tişörtümü 15 cm kalınlığında kestikten sonra terliğin parmak arasına gelen kısmından düğümleme ile başlayıp terlik boyunca devam ettim. Alt kısımlarını sıcak silikon ile yapıştırdım. 


eski terliklerin süslenmeden önceki hali



Çiçekler ise farklı büyüklüklerde daireler çizilerek yapıldı.


Farklı bir model de burada 



Parmak arası terlik süsleme


   Eski sandaletlerim gözlerimi tırmalayınca, yine eskiyen ve artık başka bir şeye yaramayacak turuncu pareo ile süslendi.


Yapılış Aşamaları


 İşte eskiyen pareom, ne kadar da kötü olmuş değil mi?


Şekildeki gibi şeritler kestim.


Kesilen şeritleri ikiye katladım, parmak arasından düğüm yaparak düğüm düğüm ördüm. En son kalan uçlarını   sıcak silikon kullanarak terliğin altına yapıştırdım.


Farklı bir model burada

Kaftan Sabunluk

    Kına gecelerinde giyilen çeşit çeşit kaftanlar, yeni doğan bebeklere yapılan kaftan bebek şekerleri, keçeden yapılan kaftan anahtarlıklar, seramikten kaftan kalemlikler ve şimdi de kaftan sabunluk. Hediyelik olarak kullanılabilecek çok amaçlı bir bir hediyelik.


Uğur böcekli düğmelerle süslendi.

Saf ve temiziğin simgesi beyazdan bir şal

Koyu renk elbise veya kıyafet üzerinde çok hoş duran bir şal modeli


Diğer modeller aşağıdaki linklerde



Şallara devam

Şallara devam diyor ve sizlerle yeni bir model paylaşıyorum.


Şalın uç kısmı 



Diğer modeler aşağıdaki linklerde

Akıllı merserize ipten yazlık kazak

  Merserize iplerle hiç sıkılmadan çeşit çeşit rengarenk çalışmalar yapabilir ve bunları da çok rahat kullanabilirsiniz. Hem iplerin rengi de piyasadan aldığımız diğer hazır giyim ürünlerdeki hemen gibi atmıyor. Bu çalışma da akıllı diye tabir edilen merserize ipten yapılmış baharlık ve yazlık bir ürün. Yazın sırtınıza alın  baharda giyinin.


Merserize ipten başka bir bluz örneği de burada

Merserize ipten yazlık bluz

    Yaz geldi mi merserize ipten başka birşey kullanılamıyor, malum hava sıcak, durum böyle oluca da şöyle delikli delikli bluzlar da işe yaramıyor değil hani. İşte size sırtı açık güzel bir model.



Yazlık şal modelim de burada
Akıllı ipten örgü burada

Merserize yazlık şallarım I

Merserize ipler yazın çok kullanışlı, serin geçen yaz akşamların da sırtınıza alabileceğiniz güzel bir şal örneği.


bu da boydan görünümü



Kırık ahşap ekmeklik değerlendirme

   Keçe için gittiğim bir tuhafiye de mağaza düzenlemesi yapan çalışanlar mağaza yetkilisine kenarı kırılan ahşap ekmekliğin akibetini sorarlarken bu duruma kulak misafiri olmam yeni bir çalışmanın başlangıcı oldu.         Mağaza sorumlusuna atılacak olan ahşap ekmekliği alıp değerlendirebileceğimi söylerken memnuniyeti çok belli oluyordu. Alışverişimi yaptıktan sonra kalbi kırık bir köşede atılmayı bekleyen ahşap ekmekliği alıpyola koyuldum. 


Eve geldiğimde ilk işim tutkal ile kırılan parçayı yapıştırmak oldu. 
Ardından üzerini sadece beyaz peçete kullanarak dekupaj tekniği ile  2 kat kapladım. (kırık yeri kamufle etmek için) Peçeteler de kuruduktan sonra evde tarihi geçmiş gıda boyası ile beyaz plastik boyayı karıştırıp ham olan ahşap ekmekliği boyadım. Boya çıkarmı diye tereddüt ettim ama korktuğum başıma gelmedi. Elimle sıkı sıkı test ettim. Yapışkan simlerle süsleyince daha da hoş oldu.

T-rulosundan kalpler

Tuvalet kağıdı rulosu kulağa çok hoş kelimelerden meydana gelmediği için kısaca adını t-rulosu koydum. Daha önceden t- rulosundan kapı çelengi çalışmamı sizlerle paylaşmıştım. Burada da yine t-rulosundan yapılmış farklı çalışmalarım bulunmakta. T-rulosundan bebek şekeri, fide saksısı veya kaktüs saksısıkalemlik ve bayrak yapımı.




Bu çalışmada yine t-rulosundan yapılmış bir duvar süsü

Yapımı:
t-rulosu 2 cm aralıklarla kesildikten sonra her bir parçaya kalp şeklini veriyoruz. Bundan sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış, boyayıp süsleyip duvarınızı veya kapınızı süsleyebilirsiniz.

Kot pantolondan farklı bir çanta yapımı


Benim çok hoşuma giden bir kot çanta örneği

Devamı burada





Çörek otlu börek


Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Börek içi malzemeleri:
1 adet soğan
4 adet haşlanmış patates
tuz
Üzerine çörek otu 

Yapılışı:
 Önce içi hazırlayarak işe başlayalım. Soğanları kavurup, haşlanmış patatesleri ve tuz ilave ediyoruz. 

Bir adet yufkayı tepsiye döşüyoruz. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ karışımını sürüp, diğer yufkaları  parçalayarak tepsiye döşüyoruz, patatesli harcı ilave ediyoruz. Tekrar yufkayı döşeyip fırında kızartıyoruz. O kadar az kaldı ki ancak kalan son parçaların resimlerini çekebildim. 

Bisküvili mozaik pasta

Misafiriniz mi geliyor, size bir tarifim var.



1 çay bardağı erimiş margarin
1 su bardağı süt
2 paket sade bisküvi
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 paket hindistan cevizi
Yapılışı:
 Malzemelerin hepsini derin bir kaba alınız, bisküvileri çok ufak olmayacak şekilde kırınız, hazırladığınız harcı streç folyo ile şekillendirip, 1 gün buzdolabında veya 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra dilimleyip hindistan cevizi ile sütünü süsleyiniz.

Kararmış bakır cezvem yenilendi


   Bir İzmir gezisinde Kemer Altından alınmış parıl parıl parlayan bakır cezve artık parlamıyor çünkü bulaşık makinesinde yıkandığı için günden güne kararırdı. Artık eskisi gibi kalaycılar da  mahallelerde gezmediği için yada eskiyen mesleklerden olmasından dolayı iş başa düştü.

   Çok kolay bir yöntemle kararmanın üstesinden kısa sürede geldim. Yorucu olmayan, kolay bir teknikle çok şeyi kolaylaştırabiliriz. Bir bulaşık sünger' inin üzerine bir miktar sirke ve ketçap (ben evde tarihi geçmiş sirke ve ketçabı kullandım) koyarak hafifçe ovaladım. Sonucunu hemen görebiliyorsunuz. Çok uğraşmadığınız için bu da sizi mutlu ediyor.

İşte son hali   

Nasıl olmuş, ellerime sağlık, eğer sizinde evinizin bir köşesinde karamış bakır kaplarınız varsa heme işe koyulun.  

İşte tarihi geçmiş sirke ve ketçap resimde ispatı

Salamura yaprak



Eskiden hazır konserve mi varmış ninelerimiz, annelerimiz kış boyunca yiyeceklerini yazdan hazırlarmış. 
Her ne kadar hazır konserveler kullanışlı olsa da sağlık açısından bir çok kimyasal içermekte olup hiç de elverişli olduğunu düşünmüyorum. Hele hele hastalıklar da bu kadar yayılmış ve artmışken biraz da kendi önlemimizi kendimiz almamız gerekiyor. Bu nedenle bu ay sizlerle bu konuda bol bol paylaşımda bulunacağım. 



Salamura yaprak yapımına gelince ilk önce malzemeleri sıralayayım.

Malzemeler:
Orta boy, ince damarlı, tüysüz çürüksüz asma yaprağı
Kaya tuzu, kaynamış soğutulmuş su ve bidon

Yapılışı:
   Yaprakların saplarını kopararak yıkayın, kaya tuzu ve suyu karıştırın. Tuzu eritin.  Yaprakları bidona yerleştirin, tuzlu suyunu her kata koyun. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Bidondan taşmalar olacağı için altına bir leğen koymanızı öneririm. Taşmalar bitince kışın afiyetle yemek için kiler de saklayabilirsiniz. 


Resimden de görüldüğü gibi ne kadar fazla taşma oluyor.

Karanfilli çilek reçeli

Çilek; görüntüsü bile ağızları sulandırmaya yeten fakat bazen görüntüsü kadar tadı olayan bir meyve bence. Çocukluğumuzda yediğimiz o meyvelerdeki tatları bir hatırlasanıza, şimdilerde onlardan bir eser bile kalmadı. Aldığımız çilekler tatsız çıkınca reçele dönüşme yoluna girdiler. 


Malzemeler:

1 kg ayıklanmış eziği ve tadı olmayan çilek 
yarım kilo toz şeker
1 limon suyu
10-15 adet tane karanfil

Yapılışı:

Derin bir tencere içine koyduğumuz çileklerin üzerine toz şekeri ve karanfilleri dökelim. Akşamdan sabaha kadar sulanmasını bekleyelim. Sulanınca hızlı ateşte kaynatalım, oluşan köpükleri üzerinden alalım. İstediğiniz kıvama gelene kadar (biz koyu kıvamı tercih ediyoruz) kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dk daha kaynatın. Ilıkken kavanozlara koyun ve oda sıcaklığında muhafaza edin. 


Karanfil o kadar güzel bir aroma veriyor ki beğenenler karanfilli çilek reçeli tarifini istiyor. Sizlere de öneririm.

Afiyet olsun. 

Tuvalet kağıdı rulosu ile kapı çelengi yapılışı

     Tuvalet kağıdı ve havlu peçete bitince ne yapılır, tabi ki atılır diyenleri duyar gibiyim. Çünkü ben de vakti zamanında atıyordum. Şimdiler de biriktirip birçok şey için kullanabiliyorum. Bunlardan birisi de kapı çelengi yapma fikri. 


Ruloları şekildeki gibi ortadan ikiye katlayıp 2 cm aralıklarla kestim. O kadar çok parça oldu ki hapsi şekilden şekile girmek için sabırsızlandılar. 


ilk verdiğim şekil bu oldu. 


Sprey boya ile boyanıp kurdela ile kapıya asıldı. Komşularımın çok hoşuna gitti. Bu nedenle ben de bana ilk beğenilerini ileten komşuma hediye ettim. Boyanmış hali nerede diyeceksiniz maalesef  yok yine makinanın azizliğine uğramış durumdayım. Ama en kısa zaman da sizlerle paylaşacağım.




Ev işi makarna

Yaz geldi, kış için hazırlıklar başladı, domates sosları, salça, reçel ve sebze kurutmalar.... 
Şimdi sıra mis gibi bir ev makarnası yapımında, sakın gözünüz de büyütmeyin, yapımı zor olsa da  yediğiniz de alacağınız lezzet her şeye değiyor.



Malzemeler:
15 adet taze yumurta
5 kg un
Ilık su ve tuz

Hazırlanışı:
5 kg undan 4-5 su bardağı unu hamuru açmak için başta ayıralım. Kalan unu eleyerek derin bir kaba boşaltıp yumurtaları çat çat :)) içine kırın, içine bir miktar ılık su koyun, tuz atın, kenarlardan içeri doğru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince bir birleriyle eşit boyutta bezeler yapın.(15-20 adet çıkıyor). Bezeleri biraz dinlendirdikten sonra teker teker açın, ne kalın ne ince olacak,  açılan hamurları 5-10 dk beklettikten sonra eğer makineniz varsa makinede yoksa  elde kesmeye başlayabilirsiniz. İster üçhen ister uzun şeritler, ister kare kare kesin. Kesilen makarnaları unlanmış tepsiler de kurumaya bırakın. Cam kavanozlarda yada buzdolabı poşetlerinde serin yerde muhafaza ederek kullanın.

Makarna gibi haşladıktan sonra suyunu da dökmeyin çorba yapın. Ben haşladıktan sonra bol tereyağıyla servis yaptım.

Afiyet olsun.










Maydanozlu köfte

Kimileri maydanozu köftede pek sevmez ben de bir zamanlar sevmeyenlerdendim. Fakat faydalarını öğrenince bırakın köfte içinde yemeyi çiğ  olarak tüketmeye başladım. 


      İlk olarak geniş bir kabın içine yumurtayı kırarak işe başlayalım, ardından robottan  yada rende den geçmiş soğanların suyunu sıkıp yumurtaya ilave edelim. 2 Diş ince doğranmış sarımsaki  ince doğranmış maydanozları ilave edip kıymayı da  ekleyelim, tuz ve karabiber ilave ederek yoğuralım. Bütün malzemeler macun kıvamına gelince isteğiniz şekli vererek tavada kızartın. İşte bu kadar.

Afiyet olsun.

Etsiz çiğköfte tarifim burada

Etsiz çiğköfte

    Çeşitli marka ve isimlerin yapıp piyasaya sunduğu etsiz çiğ köfteler ne kadar sağlıklı acaba. Üretim de hijyen kuralları ne kadar uygulanıyor bilemeyiz. Buradan o firmaları kötülediğimi düşünmeyin sakın elbetteki dört dörtlük üretim yapan kurumlar illaki vardır. İşte bu şekilde arada kalmamak için benim her zaman savunduğum hayat felsefesi haline getirdiğim kendin yap kendin ye fikrini bu tarifte de uygulayacağım. 


Ne kadar iştah kabartıcı değil mi?

Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası (hazır salça olmasın)
3 yemek kaşığı biber salçası  (hazır salça olmasın)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı isot 
İsteğe bağlı maydonoz
• Yoğurmak için poşet eldivenler



Yapılışı:
Malzemeleri  (bulgur , salçalar , baharatlar) yoğurmak için geniş bir kaba aldıktan sonra, soğanı ve sarımsağı soyup robotla çok küçük parçalara getiriyor ve kabın içine boşatıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün halinde gözükmeye başladıktan sonra, üzerine hafif su döküp çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar kurudukça su dökme işlemine devam ediyoruz… 

Çiğ köftenin yumuşadıktan sonra tadını isteğinize göre ayarlayın.  En son maydanoz  ilave ederek bir kere daha yoğurun. Yanın soğuk  ve sodalı bir ayranla afiyetle yiyin.

Biz resimdeki gibi herkese güzel bir tabak hazırladık ve afiyetle yedik.

Maydanozlu köfte tarifimde burada 



1 Yaş Doğum Günü Pastası



Butik pastacılıkla ilgilenenler için 1. yaş günü pastasına bir örnek

Damla çikolatalı kurabiye


Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya tereyağı ayarında bir margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet  yumurta
3 kahve fincanı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
üzerine: Damla çikolata

YAPILIŞI:
Yoğurma kabımıza tereyağı ve pudra şekerini alıp güzelce karıştıralım. Sıvı yağ,yumurta, fındık,un, kabartma tozu  ve vanilyayı da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve yuvarlak şekil verelim. Üzerini damla çikolataya bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene dek pişirelim.


Pişirme önerisi: Hamura 1 tatlı kaşığı nescafe koyarsanız kahveli nefis bir tat oluşuyor.

Doğum günü kurabiyesi tarifim de bu linkte

Yalancı çarşaf böreği


Malzemeler:
4 adet yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy kuru soğan
Tuz, Karabiber,Kırmızıbiber

Yapılış:
    Patatesleri haşlayıp rendeleyin, içine tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin. Soğanı tavada biraz kavurun ve patatese ekleyin. Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın. Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün. Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin. Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın. Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün. 170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın.

Susamlı pofuduk poğaça



   Malzemeler; 
1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
 1 su bardağı süt yada yoğurt (sütü tercih edin),
 1 kase peynir,
 kabartma tozu, tuz, 1 yumurta,  un ve susam.

Yapılışı:
     Tüm malzemeleri karıştıralım, hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olacak. Hamurdan küçük toplar alalım önce yumurta sarısını sürelim, susama bulayıp sıcak fırına koyalım. Poğaçamız pişerken çayı demlemeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Tontiş diğer bir adıyla şişko tatlısı


Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz



Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
¼ limon suyu



Yapılışı:
     Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan inmesine yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın. Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın. 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın. Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek  akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın. Derince bir kaba sıvı yağı koyarak kızdırın. Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın. Üzerine kışın kaymak yazın dondurma koyarak servis edin.

Taze yaprak çıktı şimdi yaprak sarma zamanı


Taze yaprak zamanı, salamura koyabilir yada sarıp sarıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Ben pişirirken içine soğan, havuç ve patates de ekliyorum. Daha da lezzetli oluyor


Bu resimde sadece bol soğanlı pişirdiğim bir sarma çeşidi.


Etli Kara Lahana Sarması tarifimde burada

Kuskuslu soğuk salata


Yazın serin serin yiyeceğiniz bol bol sebzeli bir salata çeşidini sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:
1 paket haşlanmış kuskus
1 adet doğranmış kırmızı biber
1 küçük kavanoz doğranmış kornişon turşusu
Yazın zamanı olduğu için mısır yada konserve mısır
1 bağ dereotu ve maydanoz (ince ince kıyılmış)
1 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Bir miktar sirke ve saf zeytin yağı 
1 büyük adet limon ve tuz

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini karıştırın soğuk soğuk afiyetle yiyin.


Dondurma çubuklarından kitap ayracı

       Yaz geldi artık çocuklar başta olmak üzere herkes dondurma tüketmeye başladı. Hazır yaz tatili de yaklaşıyorken yeni romanlarımızı ayraçsız bırakacak değiliz ya. Durum böyle olunca çubukları atmayıp onları da değerlendirelim dedik ve 4 çubuk bir peçete projesine başladık. 



Yapılışı:




 Peçetedeki desenleri çubukların boyuna göre kesip dekupaj tekniği  ile çubuklara resmi transfer edip kurumasını bekledik. Ardından delgeç yardımıyla alt kısımdan bir delik açıp kurdelayı delikten geçirip düğüm yaptık    

İşte çeşit çeşit kitap ayraçları:




bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...