Patlıcan Reçeli (kireçsiz)

  Bende patlıcan reçelini ilk duyduğumda aa olur mu öyle şey patlıcanında reçelini mi yapmışlar demiştim. Ama biraz haksızlık etmişim doğrusu gerçekten harika bir lezzet. Patlıcan tadından hiç eser kalmıyor.


Malzemeler
  • 500 kg. Küçük patlıcan (büyükler çekirdekli olabiliyor)
  • 500 kg.  toz şeker
  • 2.5 su  bardağı su
  • Küçük bir parça çubuk tarçın ve 1-2 adet karanfil
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Patlıcan reçelinin yapılışı
  • Patlıcanları tamamen soyup,küçük parmak büyüklüğünde doğrayın. Üzerine tuz serpip acı suyu çıkana kadar bekleyin sonrasında bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencerede kaynattığınız suyun içine atarak 5 dk kadar kaynatın. Kaynamış patlıcanları soğuk suya atıp dirileşmesini sağlayın, bu şekilde birkaç kere suyu değiştirerek patlıcanları soğutun. Kuru bez üzerine alarak kurumasını sağlayın.
  • Şekeri ve suyu bir tencereye alıp kaynatın içine tarçın ilave edin, 10 dk kaynadıktan sonra patlıcan ve karanfili ilave ederek 5 dk kaynatın, en son limon tuzunu koyun, patlıcanlar şerbeti çekene kadar kaynatın yada istediğiniz kıvama getirip ocaktan alın sıcak olarak kavanozlara koyup afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...