Çubuk kraker yapımı

Buzluktan börek yapmak için çıkardığım mülföy hamurları artınca aklıma ilginç bir fikir geldi. 
Buzu çözülen gıdaları tekrar dondurmak sağlıklı olmadığı için bu şekilde değerlendirmek daha sağlıklı oldu. 


Öncelikle fırın tepsisi yerine ızgara telin üzerine yağlı kağıdınızı serin. 
Mülföy hamurunun üzerine az miktarda yumurta sarısı sürün ve şeritler halinde kesin.
Kesilen şeritleri elinizle kıvrım şeklini verin ve yağlı kağıdınızın üzerine koyun. 
İsterseniz üzerine hafif bir tuz, susam yada çörek otu serpebilirsiniz.
180 derecede fırında pişirin.  Afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...