Patlıcan oturtma

Kızartması, dolması, oturtması kısacası patlıcanın her çeşit yemeği beğenilerek yeniliyor. İŞte oturtma tarifi 



Malzemeler: 

     4 adet patlıcan, 4 adet patates, 300 gr. kıyma (çok yağlı olmasın veya kuş başı et), 2 adet domates, 3 adet sivri biber,  2 kaşık zeytinyağı,  2 tatlı kaşığı salça,  2 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için sıvıyağ, maydanoz

Yapılışı:

  1. Patlıcanları  alacalı soyup 1 cm kalınlığında küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. 
  2. Diğer yandan kıymayı ya da kuşbaşı eti  ve doğranmış soğan kavurulur. Suyunu çektikten sonra yağı,1 tatlı kaşığı salçayı, sivri biberin 1 adetini ve domatesin 1 adetini doğranıp içine eklenir.
  3. Tuzlu sudan aldığınız patlıcanların suyunu iyice sıkarak kızgın yağda hafif kızartın. Patatesleri de aynı şekilde doğrayıp kızartın.
  4. Derin olmayan bir tencereye kızarttığınız patlıcanları ve patatesleri  alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı eşit şekilde yayın. En üste ayırdığınız biber ve domatesleri dilimleyip 1 tatlı kaşığı salçayı da sıcak su ve tuz ilave ederek açın. Yemeğin üzerine gezdirin.  
  5. Önce açık ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyin.
  6. İsteğe göre fırın kabında fırında da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...