Ev Yapımı Baklava

   Bayram geliyor, tatlı hazırlıklarına başlamaya ne dersiniz. Biz kurusunu çok seviyor hatta kuru kuru yiyoruz zaten şerbeti dökülünce neredeyse ertesi güne kalmıyor. Bu kadar lezzetli bir baklavadan yapmayı düşünüyorsanız , o zaman tarife bir bakalım.


Malzemeler:

Hamuru İçin:
•    4 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 su bardağı ılık süt
•    100 gr. tereyağı
•    1 adet yumurta
İçi İçin:
•    250 gr. dövülmüş ceviz veya fındık içi 
Hamuru Açmak İçin: 
•    500 gr. buğday nişastası 
•    150 gr. tereyağı
Şerbet İçin:
•    5 su bardağı şeker
•    4 su bardağı su
•    ½  limonun suyu

Yapılışı:
   İlk olarak bir kabın içine 4 su bardağı unumuzu, kabartma tozumuzu, eritilmiş 100 gr. tereyağını, 1 adet yumurtayı, ılık sütümüzü koyarak iyice kulak memesini kıvamına gelecek kadar yoğuruyoruz ve oluşan hamuru yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenmiş olan hamuru önce 3 parçaya sonra da  16 adet eşit parçalar kopararak yine 20 dk. kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın ama aralarına bolca nişasta serpin ve böylece 16 elde ettiğimiz parçaların hepsini üst üste koyun ama en üsttekine nişasta serpmeyin ve yine merdane ile yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisini iyice yağlayın öncelikle ilk 16’lı grubu tepsiye yayın ve üzerine fındık yada ceviz içinin yarısını dökün sonra 2.inci 16 ‘lı grubumuzu koyun ve üzerine kalan iç malzemeleri serpin.  Son grubu da açıp en üste serin ve tepsiye yaydıktan sonra baklava şeklinde dilimleyin. Bir tavada tereyağını kızdırın yufkaların her yerine gelecek şekilde dökün cosss sesini duyun ve 200C fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığımız baklavamızı soğuması için beklerken, su ve şekerimizi iyice kaynatın ve kaynadıktan sonra yarım limon suyu koyarak bir taşım daha kaynatın. Baklava soğuk şerbet ılık iken dökün ve şerbeti çekene kadar dinlendirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...