Etli Kurufasulye

   Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma kuru fasulye geldi, gerçi sıcak havalarda pek tercih edilmese de bizim evde her zaman yenilebilecek bir yemek çeşidi. O yüzden içinde bulunduğum karasızlıktan bir an için kurtulup fasulyeyi akşamdan hemen suya koydum. Yarın ola hayır ola diyerek ertesi günün planlarını yapmaya başladım. 


Malzemeler:
1 porsiyon 1 avuç içi ölçüsüyle kişi sayısına göre kuru fasulye (8 ölçü)
1 büyük soğan
4 adet sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet orta boy havuç
250 gr kuşbaşı et
sıcak su
tuz, yağ

Yapılışı:
  Soğan sıvıyağda  kavurulur, salça, kuşbaşı et, havuç, sarımsak  ve kuru fasulyeler (bir gün önceden ıslatılmış olacak) sırasıyla ilave edilir, karıştırılır. Fasulyelerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyulur ve tuzu ayarlanarak normal yada düdüklü tencerede pişirilir ve afiyetle yenilir.

Zeytinyağlı kuru fasulye tarifi de burada




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...