Zeytinyağlı taze fasülye (soğuk yemek)


    Hani bir şarkı var ya zeytinyağlı yiyemem amannn diye devam eden neden öyle demişler bilmiyorum yazın serin serin yemek varken yenmemesi açıkçası ? Neyse ben tarif edeyim de isteye istediği gibi yesin.

Malzemelerimiz:
  • 1/2  kg taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 baş kuru soğan
  • 3-4 domates
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı: Fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, küçük parçalar halinde kırın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Soğanlar ölene kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin ve rengi değişene kadar karıştırarak kavurun. Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar pişirin.  1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Soğuk olarak servis yapın. 
Fasulye kavurması tarifimde burada 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...