Muzlu pratik (diyet) dondurma

     Bu sıcak havalarda muzlarda bir bir kararmaya ve yumuşamaya başlayınca kara kara düşünmeye başladım. Ziyan olacak değil ya, pasta yaparım düşüncesiyle doğrayıp buzluğa attım. Fakat pasta olmadı dondurma oldu.


Malzemeler:
4 adet olgunlaşmış (yumuşamış-kararmış) muz
7-8 adet burçak bisküvi


Yapılışı:
Muzları doğrayıp buzlukta 1-2 saat dondurduktan sonra hiç bekletmeden robottan geçiriyoruz. Krema kıvamını alan dondurmayı hiç bekletmeden altlarına ufalanmış bisküvi koyduğumuz küçük dondurma kaplarına birer top koyuyoruz. Üzerine yine bisküvi ufalayıp servis ediyoruz. 
Yada 2 petibor bisküvi arasın da  da yapabilirsiniz. 

              Diyet tarif önerisi: Bisküvi koymadan tüketilirse diyet bir dondurma oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...