Halka kurabiye



Malzemeler:
 Yarım paket margarin, 
1 çay bardağı süt,
  1 su bardağı pudra şekeri,
 1 paket vanilya, 
1 paket kabartma tozu, 
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
un 

Yapılışı:
Yumuşak margarin ve şeker iyice karıştırılır.
Üzerine süt, irmik, kabartma tozu, vanilya ve fındık katılır.
Biraz daha karıştırdıktan sonra ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Yuvarlanan hamurlar oklava yardımıyla ortası delinerek halka haline getirilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında açık pembe renk alana dek pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...