Fasulye diblesi


Malzemeler:
1/2kg.taze fasülye
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
yeterince tuz

Yapılışı:
Fasulyeleri dilimleyip, soğanı yemeklik doğradım.
Sıvı yağ ve soğanı pişirme tenceresinde kavurdum.
Fasülyeleri ilave ettim,fasülyeler suyunu bırakıp çekene kadar pişirdim.
Pirinçleri ekledim. Tencerede su yoksa 1 su baradağı pirinç için 1 su bardağı
sıcak su ve tuz ilave edin.Suyu kaynayıncaya kadar harlı ateşte su kaynayınca kısık ateşte pişirdim.
Dinlendirin, sıcak ve soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun,



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...