Domatesli bulgur pilavı


    Domates girdiği her yeğe ayrı lezzet katan benim de çok sevdiğim bir kimine göre sebze kimine göre bir meyvedir. yani tartışmalara çok açık....

Malzemelerimiz:
2 bardak pilavlık (kalın) bulgur, 1 soğan, 1 kasik tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, 2 orta boy domates, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, 2-3 tane sivri biber, Tuz

Yapılışı:
   Tencere’de yağı kızdırıp içine doğranmış soğanı ve sarımsağı atıp rengi donene kadar kavuruyoruz. Ardından ufak, ufak doğradığımız  biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri de küp şeklinde doğrayıp tencereye ekliyoruz. 2-3 dk daha karıştırdıktan sonra ılık su ile  sulandırdığımız salçaları ekliyoruz. Göz kararı tuzumuzu da koyup bir bardak sıcak su ekleyip domatesleri pişiriyoruz. Bulguru 2-3 su yıkayıp, süzüp kaynamakta olan sosun üzerine döküyoruz. Birkaç defa karıştırıp, üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...