Elmalı çörek

     Elmalı pasta veya elmalı çörek bizim evde en çok istenilen ve çok çabuk da tüketilen pasta çeşitlerindendir. Daha önceden sizlere elmalı pay ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. (Merak edenler bu linkden ulaşabilirsiniz.) Şimdi de sizlere elmalı çörek tarifi vereceğim.


Malzemeler; 
  • 1 paket margarin her zaman ki tercihim  teremyağ' dır. 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt (sütle yapılan hamur daha lezzetli ve yumuşak oluyor)
  • 1adet kabartma tozu
  • iç malzemesi: 3 adet orta boy rendelenmiş elma, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, ceviz içi (ufalanmış)
  • 1 yumurta 
  • un, pudra şekeri 

Yapılışı:
  • Margarin, sıvı yağ, un, kabartma tozu, süt ve yumurtayı alabildiği kadar unla karıştırp hamur haline getirelim. 
  • 3 adet rendelenmiş elmayı tavada diğer malzemelerini de katıp pişirelim. (pişerken çok da güzel kokuyor) Soğuduktan sonra cevizleri içine katalım. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yağlı tezgahta açtıktan sonra hamurun üzerine elmalı karışımı yayıp rulo halinde gelecek şekilde katlayıp uçlarını birleştirelim. 
  • İsterseniz büyük bir hamur açıp büyük bir çörek yapabilirsiniz. Sadece servis yaparken dilimlemeniz gerekecektir.
  • Fırında üzerine bir şey sürmeden pişirdik mi tamamdır.
  • Soğuyunca da üzerine pudra şekeri serpin.

2 yorum:

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...