Kuru fasulyeli ayran çorbası

      Bol vitaminli, besin değeri yüksek kuru fasulyeli ayran çorbasının yapımı uzun ama tadı çok güzel. Tarifi okuyunca hiç üşenmeyin sizde yapın derim içinde yok yok hem de bol proteinli.



Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye (önceden haşlanmış ve ezilmiş)
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı yoğurt
2 su bardağı tavuk suyu 
Didiklenmiş tavuk eti
3 diş sarımsak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bir miktar tereyağı
1 çorba kaşığı kuru ısırgan otu

    Yapılışı: tavuk suyunun içine pirincimi ilave edip pirinçlerin pişmesi için kaynatalım, pirinçler kıvamına gelince içine önceden hazırlanan kuru fasulye ezmesini, dövülmüş sarımsakları koyup bir taşım kaynatalım. Ayrı bir kapta yoğurt, süt, un, yumurtayı çırpalım, kaynayan tavuk suyuna yavaş yavaş ilave edelim. kaynayana kadar pişirelim. Üzerine didiklenmiş tavuk parçalarını  ilave ederek bir taşım daha kaynatalım.  

    Sosu için; tereyağını eritip üzerine kuru ısırgan otunu koyalım ve kavuralım. Çorbamızın üzerine dökelim. Kürdan yardımıyla yağlı karışımı kenarlara uzatalım.

Afiyet Olsun     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...